I Gällivare har vi stomrest ett härligt vinkelhus med en kreativ planlösning och många spännande lösningar som ger ett trivsamt hem. En fin detalj är öppningen i taket upp till nock, som skapar en härlig känsla mellan de två våningsplanen. Vinkelhuset är en kombination av ett enplanshus i ena delen och ett tvåplanshus i den andra. Den totala ytan är hela 205 m².

Villa Sikträsk – öppet i nock skapar härlig känsla mellan våningsplanen

Det t-formade huset är en kombination av ett enplans- och ett tvåplans. Byggnadshöjden gör att huset kan byggas även om det finns begränsningar i detaljplanen.

Entrén ligger skyddad och indragen i fasaden och har ett högt smalt fönster intill dörren. I hallen finns bra plats för förvaring längs hela långsidan. En liten gäst-wc finns också i hallen.
Matplatsen och vardagsrummet ligger i den vänstra delen av huset. Ryggåstaket skapar en luftig känsla till det stora rummet. Köket har ett gammaldags skafferi i ena hörnet och ett trevligt kök med kökshalvö.

På väg in mot den andra huskroppen möts man av den öppna hallen upp trappan och övervåningen. Här är takhöjden nästan 5,60 meter. Badrummet har också en bastu. Tvättstugan är väl tilltagen och har god plats för al teknikutrustning. Även sovrummen är stora och mellan dem ligger en klädkammare.

Övervåningen har snedtak, där den lägsta delen är drygt 90 cm och som högst 230 cm. Detta ger en mysig loftkänsla på vinden. Det tredje sovrummet finns här, med utsikt mot söder. Allrummet finns andra sidan av våningen.

Bottenvåningens yta är 154 m² och övervåningen 51 m² vilket ger en total yta på 205 m².

Villa Sikträsk tog fem dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

Villa Sikträsk stomrest hus

Villa Sikträsk från entrésidan med groventrén på den andra gaveln. Köket och matplatsen ligger till vänster på huset.
Bild: Villa Varm AB.

Stomrest vinkelhus Villa Sikträsk

Södra sidan på vinkelhuset, här kommer ett stort trädäck att byggas. I den lägre delen finns matplatsen och vardagsrummet. Terrassdörren leder ut från det stora sovrummet och till höger ligger badrum och bastu, båda med fönster.
Bild: Villa Varm AB.

Villa Sikträsk öppet i nock

Huset har en häftig takkonstruktion. Bilden till höger visar ryggåstaket i den lägre huskroppen. Den vänstra bilden visar öppningen upp mot övervåningen. Här kommer taket att vara öppet ända upp till nock, vilket ger en härlig känsla mellan de två våningarna. Här är takhöjden över 5,50 m!
Bild: Villa Varm AB.

Villa Siknäs

Villa Sikträsk, här med det stora trädäcket i söder.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning Villa Sikträsk

Planlösningen på bottenvåningen. Lägg märke till den öppna delen mellan tvättstuga och badrum.
Bild: Villa Varm AB.

Övervåning_Villa_Siknas

Övervåningen har snedtak vilket skapar en mysig loftkänsla på övervåningen. Här finns det tredje sovrummet och ett allrum.
Bild: Villa Varm AB.

Svart hus Villa Järnäs

Då vi ritade Villa Sikträsk tillsammans med våra kunder, stod detta vinkelhus – Villa Järnäs som förebild.
Bild: Villa Varm AB.