Under januari stomreste vi detta hus ute på Värmdö, ett stort vinkelhus som också har övervåning på den ena huskroppen. Huset har ett modernt utseende med liggande panel och fönster utan spröjs. Husets totala yta är 232 m².

Villa Värmdövik – generöst och personligt hus

Villa Värmdövik är spännande hus med unika lösningar. Husets totala längd är hela 23 meter och en ovanlig detalj är att entrén ligger på ena kortsidan. En bra lösning för den Iångsmala tomten där man vill ha entrén på ena kortsidan. i den smalare huskroppen ligger kök, matplats och vardagsrum tillsammans på hela 63 m². Föräldrasovrummet med eget badrum och klädkammare ligger avskilt mot gavelsidan. Hela den delen har ryggåstak.

In i huset kommer man genom dem rymliga hallen som har plats för förvaring. I den här delen av huset finns tre sovrum, två badrum och tvättstuga med groventré. Teknikrummet är väl tilltaget för att få plats med bland annat elcentral, golvvärmesystem, FTX-ventilation samt ackumulatortank.

Övervåningen har en takkupa ut mot entrén, där ett allrum ligger. De två sovrummen på var sin sida blir små mysiga loft där den lägsta takhöjden är ca 90 cm.

Villa Värmdövik tog ca sju dagar att stomresa. Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om oss och våra hus!

Villa Varm stomrest hus

Några månader sedan stomresningen har passerat och taket har kommit på plats.
Bild: Villa Varm AB.

Stomresningen i full gång

Här är stomresningen i full gång. På Villa Varm är vi vana att bygga i vinterklimat, så att det snöar påverkar inte monteringen.
Bild: Villa Varm AB.

Stomresningen av ett Villa Varm

Den första gavelspetsen till ett av sovrummen på toftet lyfts på plats. Huset har liggande panel och fönster utan spröjs.
Bild: Villa Varm AB.

Montering av gavelspets vid stomresningen

 

Villa Värmdövik

Skiss på Villa Värmdövik med den härliga solterrassen och de stora glaspartierna.
Bild: Villa Varm AB.

Bottenvåning Villa VärmdövikPlanlösningen på bottenvåningen.
Bild: Villa Varm AB.

Övervåning Villa Värmdövik

Planlösningen på övervåningen eller loftet. Här är takhöjden som mest 230 cm, snedtaket där det är som lägst 90 cm ger mysiga loftrum.
Bild: Villa Varm AB.