Under två veckor i november-december stomreste vi ett stort enplanshus med fristående garage några mil väster om Umeå. Huset har en gammaldags lantlig stil med dubbel korsspröjs och en specialkulör på alla ytterdörrar. Husets invändiga yta är 210 m². Garaget som är friliggande har en carport på ca 25 m² och en invändig yta på 67 m².

Stomrest u-format enplanshus med stora ytor

Huset har två flyglar på den södra sidan, den ena rymmer matplatsen och den andra det större sovrummet. Kök och vardagsrum ligger öppet mot matplatsen. I köket finns ett skafferi på nästan 3 m². Tvättstugan är rejält tilltagen och fungerar också som syateljé, där finns också ett litet teknikrum som döljer ventilationsaggregat, centraldammsugare på ett snyggt sätt. Förutom de stora sovrummet har huset tre andra sovrum. Tack vare den invändiga takhöjden på 260 cm har ytterdörrarna fått smala fönster ovanför, s.k överljus. Detta får inte plats vid lägre takhöjder.

Läs gärna mer om oss och våra stomresta hus på villavarm.se! 

Gjuten grund hel platta

Grunden till huset är precis klar, bilden togs i slutet av oktober – en månad innan husleveransen ska komma. Det som är kvar att göra innan huset kan stomresas är montering av syllen samt att  sätta upp byggställningarna. Bild: Villa Varm AB.

Montering av väggblock

Här monteras ett av väggblocken till matplatsen upp. Kunden har valt en invändig takhöjd på 260 cm.  Bild: Villa Varm AB.

Monteringfärdigt hus Villa Varm

Väggblocken till matsalsdelen och köket är på plats. Innerväggarna har monterade spånskivor från fabrik. Gipsskivorna monteras på plats och dessa buntar lyfts in i huset vid stomresningen. Bild: Villa Varm AB.

Montering av takstolar

Kenneth och Lars-Erik monterar underbeslagen till ränndalarna. Därefter sätter de undertaksboarden. Betongtakpannor och ränndalsplåtar ingår i vår leverans men dessa delar monterar kunden själv. Bild: Villa Varm AB.

Stomrest enplanshus Villa Varm

Stomresningen av huset börjar att vara klar. Nu återstår bara montering av hängbrädor och vindskivor. Bild:Villa Varm AB.

Stomrest hus entresida med pardörr

Husets entrésida. Ytterdörren heter Venus och kunden har valt att få den i en specialkulör, NCS S3050 Y30R. Tack vare den invändiga takhöjden på 260 cm ryms ett överljus ovanför dörren. Ett brotak kommer att platsbyggas senare över entrédörren. Bild: Villa Varm AB.

Villa Sörbyn

 

Skiss på husets södra sida. Bild: Villa Varm AB

Husritning på ett u-format enplanshus

 

Planlösning på huset. Den totala ytan invändigt är 210 m².

Stomresning av fristående garage med carport

Veckan efter att huset var stomrest var det dags för garaget. Väggblocken till garaget är byggda med samma energisnåla konstruktion som huset. Den invändiga takhöjden i garaget är 250 cm.

Stomrest garage med carport

Här pågår monteringen av det fristående garaget som även har en carportdel. Garaget är på 67 m² och rymmer även teknikrum, en rymlig groventré, relax med bastu. Själva carporten är drygt 25 m². Garagets väggblock är byggda precis med samma standard som själva huset. Du hittar ritningen längre ned på sidan. Bild: Villa Varm AB.

Garage stomrest Villa Varm

Nu börjar vår stomresning av garaget att vara klar. Vindskivor och hängbrädor ska snart monteras. Kunden har redan påbörjat läggningen av betongtakpannorna på huset. Bild: Villa Varm AB.Stomrest garage

Här har kunden börjat med läggningen av takpannorna på garaget. Pannorna är packade i paket som läggs ut över taket.

Ritning på garage med carport

Skiss på garaget med carport. Bild: Villa Varm AB.

 

 

Ritning garage carport

Det friliggande garaget har även en carport. Bild: Villa Varm AB.