I Håkmark, norr om Umeå har vi stomrest det här rymliga tvåplanshuset. Huset har en invändig yta på 106 m² per plan, alltså 212 m² för hela huset. Vill man sätta en New England-prägel på huset, går det enkelt att ta inspiration från Villa Vaxholm som påminner om detta hus.

tvaplanshus-fasad Villa Håkmark

Villa Håkmark – yteffektivt tvåplanshus

Ute på landsbyggden norr om Umeå har vi stomrest det  här resliga tvåplanshuset. Huset har en enkel form utan påkostade detaljer.

Genom den glasade pardörren kommer man in i hallen som är rymlig. Tvättstugan har groventré mot den ena gaveln. Här finns plats för både klädvård men också rum för husets teknikutrustning. Den lilla badrummet ligger i direkt anslutning till hallen. Matplatsen och vardagsrummet står för halva ytan på bottenvåningen. Köket har en bardisk ut mot rummet, vilket skapar en mysig rumskänsla där. En praktisk detalj i köket är skafferiet som man kan gå in i precis som på mormors tid!
Ett sovrum hittar vi också på bottenvåningen.

Trappan upp till övervåningen är inbyggd på två sidor. Om man önskar, kan man bygga in den helt och då få plats med ett mindre förvaringsutrymme under trappan.

På det övre planet kommer man upp i allrummet. Fyra sovrum ligger här uppe, där två har egen klädkammare/förråd. Badrummet är rymligt och har även plats för badkar och en stor dusch. Vill man få plats med en bastu kan den enkelt ritas in i planlösningen.

Husets totala invändiga yta är 212 m².

Villa Håkmark  tog fem dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

tvaplanshus-entre Villa Håkmark

Här är huset från entresidan. Taket över entrésidan ingår inte i husleveransen, den kommer att byggas till i efterhand.
Bild: Villa Varm AB.

Villa Varm stomrest liggande panel

Här är ett exempel på hur man kan få huset i en annan stil. Villa Vaxholm har liggande panel, spröjs och svarta ytterdörrar. Planlösningen är yteffektivare, huset har en invändig yta på 188 m². Här hittar du mer information om Villa Vaxholm.

fasadskiss-villa-hakmark

Husskiss av Villa Håkmark. En klok idé är att bygga tak över ytterdörrarna, sparar livslängden på dörrarna och man slipper snö och slask framför ingångarna på huset.
Bild: Villa Varm AB.

overvaning-villa-haknas

Bottenvåningen på Villa Håkmark. Varje våningsplan har en yta 106 m² . Vardagsrum och matplats är stort, över 60 m². Köket är bra planerat och rymmer ett gammaldags skafferi.
Bild: Villa Varm AB.

bottenvaning-villa-haknas

Övervåningen är lika stor som bottenvåningen. Fyra bra sovrum där två har egen klädkammare. Badrummet kan omdisponeras om man vill ha plats för en bastu.
Bild: Villa Varm AB.