I början av september stomreste vi det här fina vinkelhuset i Alvik, söder om Luleå. Huset har en klassisk entré och en vinkel mot söder. Den invändiga ytan är 157 m². En fin detalj på huset är den liggande panelen under fönsterna i kontrast till den stående lockpanelen.

Villa Alvik – trevligt vinkelhus i tidlös stil

Villa Alvik har en klassisk, lantlig stil med en inbjudande entré. I hallen möts man av rymd, tack vare ryggåstaket. Köket är rymligt och får en trevlig känsla med köksön i mitten. Den ljusa matplatsen som också har ryggåstak, ligger i vinkeln och har fönster från tre håll.

Tvättstugan har en liten wc och förutom plats för klädvård finns även rum för teknikutrustning. Huset kommer att värmas upp med bergvärme. Groventrén till tvättstugan ligger på husets gavel.

Huset har tre väl tilltagna sovrum, ytan på dessa är över 14 m². Vardagsrummet är stort och ligger centralt placerat i huset.

Villa Alvik tog 6 dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

Vinkelhus stomrest Alvik

Villa Alvik är ett trevlig hus med en vinkel som rymmer den ljusa matplatsen. Groventré in till tvättstugan ligger på gaveln.
Bild: Villa Varm AB.

Montering av väggblock

Monteringen av väggblocken pågår för fullt. Väggelementen till köket och tvättstugan är redan på plats.
Bild: Villa Varm AB.

Stomresning av hus

Vardagsrummet och gaveln mot sovrummen är på platsen. Ytterdörren till vänster i bild är groventrén till tvättstugan. Redan efter några timmar var första lastbilens väggblock monterade.
Bild: Villa Varm AB.

Väggblock montering

Vår montör Kenneth tar emot nästa väggblock.
Bild: Villa Varm AB.

Gavelspets med halvmånefönster

Gavelspetsarna har halvmånefönster, dessa får plats eftersom huset har ryggåstak i både hallen och matplatsen. Dessa fönster har fått sina plåtdetaljer monterade i fabrik och skyddas av träreglar under transport och montering. Övriga plåtdetaljer ingår i leveransen men monteras av kunden.
Bild: Villa Varm AB.

Välisolerat stomrest hus

Väggen mot vardagsrummet uppmonterad, vinkeln mot köket står på tur. Byggställningar sätts upp runt om huset innan stomresningen, detta ansvarar huskunden för.
Bild: Villa Varm AB.

Stomresning av Villa Alvik

Vår montör Lars-Erik kommer med vattenpasset i högsta hugg!
Bild: Villa Varm AB.

Väggblock monteras

David från husfabriken på Villa Varm hjälpte till vid stomresningen. Här skruvar han igen en blockskarv.
Bild: Villa Varm AB.

 

Entre med ryggåstak

Villa Alviks entrésida har en klassisk och välkomnande entré. Ryggåstaket i hallen skapar en härlig rymd. Fasaden bygger på symmetri med lika fönstersättning på vardera sida om entrén.
Bild : Villa Varm AB.

 

 

Planlösning vinkelhus Villa Alvik

Planlösningen på Villa Alvik har ett trevligt kök med en ljus matplats i den vackra vinkeldelen. Vardagsrummet är rymligt och ligger centralt placerat i huset. Lägg märke till de väl tilltagna sovrummen.
Bild: Villa Varm AB.

 

Vinkelhus Villa Alvik husskiss

Husskiss på Villa Alvik, här sett från sidan mot söder.
Bild: Villa Varm AB.