Några kilometer utanför Vadstena, på den öppna slätten har vi byggt det här trevliga enplanshuset. För en lantlig stil är fönsterna spröjsade och gavlarna har försetts med halvmånefönster. Panelen är en liggande dubbelfasad panel med en bredd på 140 mm. Den totala ytan invändigt är 164 m², vilket ger en byggnadsarea på 191 m².

Villa Vadstena – lantlig stil med öppna ytor

Villa Vadstena är ett klassiskt hus med en mittdel som gör att huset känns öppet och trivsamt. Vi har byggt flera olika varianter av den här hustypen, som är enkel att anpassa beroende på hur stort hus man behöver.

Via pardörrarna kommer man in i den rymliga hallen. Till vänster finns ett mindre badrum och till höger finns plats för klädhängare men också ett kapprum eller stor garderob. Kaminen är centralt placerad och för att rama in den har en innervägg satts upp mot hallen. Ryggåstaket skapar en härlig rymd åt hela huset.

Vardagsrummet är väl tilltaget och har dörrar ut mot terrassen i söder. In mot kök och matplats är det öppet, vilket gör att man har kontakt med de som befinner sig där.

Den ena flygeln rymmer föräldrasovrum som har både garderober men också en klädkammare, badrum och två sovrum. För den som önskar större sovrum kan huset enkelt förlängas, dock bör det förlängas på båda sidor eftersom fasaden bygger på symmetri.

Köket är rymligt och det finns möjlighet till att ha en köksö där. Det större sovrummet på över 12 m² har ingång bredvid köket. Tvättstugan har praktisk grovingång från gaveln och från tvättstugan kommer man enkelt in i köket. Perfekt då man har storhandlat eller när man ska ta hand om trädgårdsskörden!

Villa Vadstena tog sex dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

Snygg entré med pardörrar och symmetriskt placerade fönster. Huset kommer att ha ett tegelrött betongtak från Benders.
Bild: Villa Varm AB.

Entrésidan med pardörrar och halvmånefönster ovanför. Panelen är en liggande spontad panel med en bredd på 140 mm.
Bild: Villa Varm AB.

Huset sett från den södra sidan, där terrassen senare ska byggas. Halvmånefönstret vid ryggåstaket är en fin detalj.
Bild: Villa Varm AB.

Gaveln med smala fönster, ena fönstret är i badrummet och det andra i sovrummet.
Bild: Villa Varm AB.

Skiss på Villa Vadstena. Här ett förslag på hur trädäcket kan placeras.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösningen på Villa Vadstena. Huset kan enkelt förlängas om man önskar ett större hus. Vi har byggt flera varianter på denna hustyp.
Bild: Villa Varm AB.