På en sluttande tomt i Danderyd monterade vi detta snygga New Englandhus i maj. Tomtens lutning gjorde att halva bottenvåningen är byggd med en källarmur. Husets yta är 178 m² plus ett vindsloft på ca 50 m² .
Suterränghuset har egentligen tre plan. Bottenvåningen är på 89 m² och rymmer tre sovrum, tvättstuga/teknikrum, badrum, klädkammare och ett allrum.
Övervåningen eller entrévåningen som det blir i ett suterränghus, har samma yta och där ligger kök, matplats och vardagsrum i en öppen planlösning. På detta plan finns även rymlig hall, ett mindre badrum och förråd. 
Högst uppe i det resliga huset som mäter 11 meter upp till nock, ligger vindsloftet. Ytan är dryga 50 m², dock snedtaket det svårare att nyttja rummet fullt ut.

New Englandhuset har liggande panel och en takvinkeln på 45 grader. Huset totala yta inklusive vindsloftet är 231 m².

Titta gärna på våra olika typer av husmodeller som vi kan bygga.

 

Klicka på bilderna får du upp dem i större format.

Stomresning sutteränghus

Bild: Villa Varm AB. Halva bottenvåningen är byggd av en källarmur som heter Jackon Thermogrund. Allrummet på bottenvåningen har en härligt bred altandörr som är 150cm bred. 

Stomresning sutteränghus New Englandstil

Bild: Villa Varm AB. Här har alla väggar kommit på plats, nu monteras resten av takstolarna upp. Det röda huset kommer att rivas då det nya huset står färdigt. 

Läggning av tak stomrest hus

Bild: Villa Varm AB. Här håller man på att lägga på takboarden och regla för betongtakpannorna. Den utstickande vinkeln rymmer köket. Härligt ljus att stå och diska här! Entrédörren, till vänster, ligger på husets övervåning.

Gavel hus med loft

Bild: Villa Varm AB. Gaveln på huset. Det lilla fönstret högst upp ligger i vindsloftet. Huset mäter hela 11 meter från marken upp till nocken!

New Englandhus i sluttning

Bild: Villa Varm AB. Våra montörer Kenneth och Lars-Erik är nu klara med stomresningen av New Englandhuset. Taket är redo för läggning av betongtakpannor, något som kunden gör själv. I vanliga fall ingår monteringen av vindskivorna, men  kunden ville måla dem innan och montera dem själv.

Planlösning Bottenvåning Villa Varm

Planlösningen på husets bottenvåning. Den gråa delen av väggen är källarmuren.

Planlösning övervåning

Planlösningen på övervåningen.