Ute på Blidö vid Bruket, stomrestes det här vackra skärgårdshuset i slutet av augusti.  Huset består egentligen av två huskroppar som binds samman av halldelen. Fasaden har en liggande panel och härliga spröjsade fönster ner mot vattnet. Den invändiga yta på huset är 141 m² och takhöjden 270 cm.

Villa Blidö – vackert skärgårshus med spröjsade fönster

Villa Blidö tog vi fram tillsammans med huskunderna. De hade från början hittat en planlösning från en annan hustillverkare men ville göra huset mer personligt. Bland annat skapades en liten carport under hustaket på ena gaveln. Tanken med utrymmet är att den ska fungera som cykelparkering.

Huset består egentligen av två huskroppar som sammanbinds av en gång som rymmer hallen. Den ena huskroppen på dryga 60 m² fungerar som kök, matplats och vardagsrum – allt samlat i samma rum.

Den andra huskroppen som är ca 75 m² rymmer tre ordentliga sovrum, det större badrummet samt tvättstugan. Det större sovrummet har också ett eget, mindre badrum med dusch. En speciell detalj på huset är att från cykelcarporten kan man gå direkt in i det mindre sovrummet!

Husets alla gavlar har fått runda dekorfönster, en vacker detalj som förstärker skärgårdskänslan. Kunden har som tillval valt extra höga reglar, vilket ger en invändig takhöjd på hela 270 cm. Tack vare den takhöjden har alla ytterdörrar fått s.k överljus, vilka ger ett extra ljusinsläpp.

Det tog ungefär en vecka att stomresa skärgårdshuset.

Läs gärna mer om oss och våra stomresta hus på villavarm.se! 

Stomrest Skärgårdshus Villa Varm

Villa Blidö består egentligen av två huskroppar som förbinds av halldelen. Den invändiga ytan är 141 kvm.
Bild: Villa Varm AB.

Entresida skärgårdshus Villa BlidöHusets entrésida med huvudingången i mitten med pardörren. Enkeldörren till vänster fungerar som groventré. Alla ytterdörrar har överljus ovanför eftersom takhöjden är 270 cm. Bild: Villa Varm AB.

Villa Blidö stomrest skärgårdshusDen ena huskroppen rymmer alla sovrum, badrum, tvätt och en mindre wc. Den lilla carporten kommer att fungera som cykelparkering.  Bild: Villa Varm AB.

Stomrest skärgårdshus kökDen andra huskroppen har plats för kök, matplats och vardagsrum. Bild: Villa Varm AB.

Planskiss över Villa Blidö

Planlösning på Villa Blidö, huset har en invändig yta på 141 m ². Ett stort härlig rum med plats för kök och samvarodel. De tre sovrummen är ordentligt tilltagna i storlek. Bild: Villa Varm AB.