Under en vecka i maj har vi stomrest detta enplanshus i en by utanför Alingsås. Huset ät 140 m² och har en modern prägel med en hög fönstervägg i vardagsrummet. Kök, matplats och vardagsrum ligger öppet och är över 70 m²!

Modernt och luftigt enplanshus som kunden ritat sjäv

Det här huset har kunden ritat själv. En rymlig samvarodel med högt i tak var en viktig del då huset ritades. Att huset skulle passa in på skogstomten var också avgörande. Enplanshuset har en invändig yta på 140 m² där kök, matplats och vardagsrum står för över 70 m². Den stora huskroppen har ryggåstak och där är takhöjden 360 cm som mest. Övriga delar av huset har platt tak och där mäter taket 250 cm i höjd.

Entrédörren ligger skyddad in under tak och hallen är rymlig, här finns plats för ett skjutdörrsparti mot sovrummen. Önskar man mer förvaring kan man ta plats från ena sovrummet. En annan förändring är att sätta ett fönster på den andra kökssidan. I köket rymmer man också en köksö. De två mindre sovrummen ligger direkt till vänster och har nära till det mindre badrummet. Ingång till badrummet och klädkammaren sker direkt från sovrummet. Tvättstugan har en dörr ut mot husets baksida.

Det tog ca 5 dagar att stomresa huset.

Läs gärna mer om oss och våra stomresta hus på villavarm.se! 

Hel platta med byggställningar

Här pågår arbetet med att slipa plattan. Företaget som gjorde grunden heter Grundteknik i Mjöbäck AB. Byggställningarna är på plats, de är hyrda från Hyrcentrum i Väst AB. Snart dags att stomresa huset!Stomrest enplasnhus med byggställningar

På denna gavel syns den höga fönsterväggen i vardagsrummet. Till höger ligger det stora sovrummet. Här kommer terrassen att ligga. Fönsterdörren mitt på långsidan tillhör tvättstugan. Bild: Villa Varm AB.

Montering av hus från Villa Varm

Huset sett från entrésidan. Vinkeldelen rymmer matplatsen. Entrén ligger till vänster om vinkeln. Här har kunden börjat att lägga betongtakpannorna. Bild: Villa Varm AB.

Terrassida gavel

 

Skissen på huset där man ser hur terrassen kommer att se ut. Den ”avhuggna” väggen ger ett modernt intryck med fönsterna på höjden. Hela den stora huskroppen har ryggåstak, med en nockhöjd innvändigt på 360 cm. Bild: Villa Varm AB

Entre in under tak Villa Varm

Huset från entrésidan. Den lägre husdelen rymmer två sovrum på 10 m². Matplatsen hittar man i vinkeln, som är ljus och trevlig tack vare fönsterna. Bild: Villa Varm AB.

Planlösning Villa Varm på stomrest enplanshus

Planlösningen på det 140 m² stora huset. Hela den stora huskroppen har ryggåstak, även bad, tvätt och sovrum. Övriga ytor har platt tak med 250 cm i takhöjd. Bild: Villa Varm AB.