På en öppen ängsmark i Sunderbyn utanför Luleå, reser sig det här ståtliga huset. Villa Sunderbyn är ett New Englandhus med liggande panel och spröjsade fönster. Den invändiga ytan är 224 m², fördelat lika mellan de två planen.

Villa Sunderbyn – New Englandhus med generösa ytor

Ett rymligt New Englandhus med generösa utrymmen – så kan man beskriva Villa Sunderbyn. Hallen är öppen, med trappan upp till övervåningen direkt in till vänster. Tvättstugan har groventré på gaveln, teknikrummet ligger precis intill.

Rakt fram från hallen ligger det ljusa vardagsrummet som har helglasade fönster i hela vinkeldelen. Matplatsen ligger direkt till vänster. Köket har en lantlig charm med spisen i ena hörnet och ett skafferi i det andra. Fönstret intill diskbänken gör diskningen trevligare!

Badrummet på bottenvåningen är yteffektivt och rymmer alla funktionerna. Sovrummet på bottenvåningen kan också fungera som kontor/bibliotek eller lekrum beroende på behov.

Övervåningen har ett rymligt vardagsrum i mittdelen med ryggåstak. Vill man ha en kamin även på det övre planet finns det plats för den skorstenen också. Sovrummen är väl tilltagna i storlek och rymmer också plats för förvaring. Badrummet har ritats med ett hörnbadkar men detta kan bytas ut till en bastu om man önskar det istället.

Bottenvåningens yta är 112 m² och övervåningen 112 m² vilket ger en total yta på 224 m².

Villa Sunderbyn tog tio dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

New Englandhus stomrest

Stomresningen är strax klar, vindskivor och hängbrädor är kvar att montera.
Bild: Villa Varm AB.

Stomrest New Englandhus

Vinkeln ut mot den södra sidan av huset. Till vänster i bild är sovrummet och vinkeldelen rymmer vardagsrummen på båda planen.
Bild: Villa Varm AB.

Entresida New Englandhus

Entrésidan kommer att få en balkong på övre planet och pelare nertill. Detta kommer att monteras senare av kundens egna snickare.
Bild: Villa Varm AB.

 

 

0. Våning 0-page-001

Bottenvåningen känns öppen och trevlig tack vare att kök, matplats, vardagsrum och hall ligger tillsammans. Tvättstugan har groventré och teknikrum.
Bild: Villa Varm AB.

1. Våning 1-page-001

Övervåningen har ett härligt vardagsrum i hela mittdelen, ryggåstaket skapar en härlig rymd åt rummet. Sovrummen är ordentligt tilltagna i storlek och har plats för förvaring.
Bild: Villa Varm AB.

Husskiss New Englandhus

 

Villa Sunderbyn sett från entrésidan. Broplan, pelare och balkong ingår i vår husleverans men monteras på plats av kunden.
Bild: Villa Varm AB.