På en udde på Färingsö, ute i Mälaren ligger Villa Björkvik. Ett vackert New England-hus i två plan och med en flygel på ena sidan. Här finns plats för den stora familjen eller ett hus med många gäster. Den invändiga ytan är 239 m² med 136 m² på bottenvåningen. Byggyta är på 158 m².
Bild: Villa Varm AB.

Här är grunden gjuten, till vänster kommer flygeln att byggas och i förgrunden ser vi husets entrésida. Kunden har ordnat med byggställningarna innan våra montörer och själva huset kommer.
Bild: Villa Varm AB.

Villa Björkvik – med plats för många

På bottenvåningen hittar vi kök, matplats och vardagsrum som ligger öppet i huset. Köket har ett skafferi och en köksö med barstolar. Till höger om hallen ligger ett sovrum. Tvättstugan har en groventré på gaveln.
Flygeln på sidan av huset rymmer det stora sovrummet, klädkammare och en eget badrum.
Övervåningen har tre rymliga sovrum, badrum med bastu och ett mysigt vardagsrum i mittdelen av huset. En klädkammare hittar vi också på det övre planet.

Villa Björkvik har liggande panel och kunden beställde den grundmålad. Fönsterna har spröjs med en bredare post i mitten som ger huset en ståtlig New-Englandstil.

Takstolarna på plats uppe på flygeln. Det prefabricerade bjälklaget är på plats och nu monteras väggarna på övervåningen.
Bild: Villa Varm AB.

Innan takstolarna sätts på plats, lyfts packar med gipsskivor, reglar, spånskivor och isolering. Allt finns redo när de invändiga snickerierna ska påbörjas.
Bild: Villa Varm AB.

Huset från ena gaveln med entrén till vänster i bild. Flygeln till höger rymmer det större sovrummet, badrum och en klädkammare.
Bild: Villa Varm AB.

Huset sett från framsidan. Här är vi klara med stomresningen och kunden har börjar att lägga betongtakpannorna.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösningen på bottenvåningen. Bild: Villa Varm AB.

Planlösningen på övervåningen. Bild: Villa Varm AB.

Husets framsida med trädäck mot vattnet. Bild: Villa Varm AB.

Husets entrésida. Bild: Villa Varm AB.