I Huddinge har vi stomrest ett sluttningshus i New Englandstil. Ribbpanel och spröjsade fönster ger en klassisk stil till det vackra huset. Den invändiga ytan är totalt 190 m², fördelat lika mellan de två planen.

Villa Rosendal – charmigt sluttningshus

Villa Rosendal reser sig majestätiskt upp längs den bergiga tallskogen. Sluttningshuset har entrén nere till höger och på den andra sidan finns den helglasade terrassdörren som kommer att bli utgången till en härlig uteplats. De stora fönsterdörrarna på övervåningen är inåtgående och kommer att fungera som franska balkonger.

Hallen har ett litet kapprum. På  bottenvåningen finns också tre rymliga sovrum. Vardagsrummet på bottenplan är ljust tack vare alla fönster i vinkeln. Tvättstugan har också plats för teknik, som  t ex ventilation, elcentral och golvvärmestyrning. På ritningen finns ett litet pentry inritat. Anledningen till att det lilla köket finns med är att huset ska vara förberett för detta, så att  handikappkraven uppfylls.

Övervåningen har ett rymligt vardagsrum i mittdelen. Här finns också ett rymlig hall som leder ut mot uteplatsen. Kök och matplats ligger till vänster och när middagen är avnjuten kan man bara stänga för skjutdörrarna in mot vardagsrummet. Föräldrasovrummet finns på den andra sidan av huset, här hittar vi också det större badrummet med bastu.

Bottenvåningens yta är 95 m² och övervåningen 95 m² vilket ger en total yta på 190 m².

Villa Rosendal tog nio dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

New Englandhus sluttningshus

Villa Rosendal sett från entrésidan. Själva huvudentrén är pardörren till höger. De helglasade dörrarna på övervåningen är inåtgående och kommer att fungera som franska balkonger.
Bild: Villa Varm AB.

Monteringsfärdigt hus sluttningshus

Kunden har beställt grundmålad panel. Själva panelen är en klassisk, stående ribbpanel.
Bild: Villa Varm AB.

Stomresthus Villa Varm sluttningshus

Här är den andra sidan av huset som kommer att få en uteplats. Beroende på hur tomten ser ut kan dessa terrassdörrar bytas ut och istället fungera som husets entré.
Bild: Villa Varm AB.

Stomrest sluttningshus

Ungefär halva bottenvåningen har uppmurade väggar som hör till grunden. Dessa väggar ingår inte i vår leverans utan dessa monteras av grundläggaren.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning Bottenvåning Villa Rosendal

Planlösning bottenvåning Villa Rosendal. Entrén har ett litet kapprum. Tre sovrum finns också på bottenvåningen. För att handikappkraven ska bli godkända, måste bottenvåningen ha förberett för ett litet kök/pentry samt att badrummet är handikappanpassat. Den gråmarkerade delen är murad och hör till grunden.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning Övervåning Villa Rosendal

Planlösningen på övervåningen. Mittdelen har ryggåstak och rymmer det härliga vardagsrummet samt en rymlig hall ut mot uteplatsen. Matplatsen har skjutdörrar in mot vardagsrummet.
Bild: Villa Varm AB.

Husskiss Villa Rosendal

Skiss på Villa Rosendal från entrésidan.
Bild: Villa Varm AB.