Utanför Gävle har vi stomrest Villa Stureborg, en seniorvilla med stora ytor och en planerad glasveranda på gaveln mot vardagsrummet.
Husets invändiga yta är 146 m².

 Seniorvilla med inglasning

Villa Stureborg – seniorhus med härliga ytor

Det här huset är ritat för att passa som ett seniorboende –  utflugna barn och inga besvärliga våningstrappor. Villa Stureborg präglas av bekväma lösningar och rum för umgänge med gäster.

Gaveln vid vardagsrummet har redan nu förberetts för den kommande inglasningen. Plattan göts samtidigt som husets grund och taket är redan på plats, ett smart sätt både ekonomiskt och utseendemässigt.

Huset är L-format där den ena huskroppen är lite indragen. En kul idé är entrén som ligger i vinkeln och det utdragna taket bildar ett praktiskt tak över. Hallen är rymlig och har plats för förvaring längs ena sidan. Öppna ytor förenar hallen med matplatsen och vardagsrummet.

En lyxig detalj är badrummet som ligger direkt i anslutning till det större sovrummet. Ett allrum med två klädkammare och en liten WC ligger i direkt anslutning till sovrummet. Kanske ska allrummet också fungera som en walk-in-closet?

Köket är ombonat och har rundade kanter på ena sidan, matplatsen har rum för ett ordentligt matbord med plats för många gäster.

Ett sovrum och ett badrum ligger i den bortre delen, här finns också tvättstugan med en ytterdörr ut mot det fristående garaget.

Vill man ändra Villa Stureborg till en mer familjeanpassad husmodell kan man göra om allrummet till ett sovrum och då få in tre sovrum i huset.

Villa Stureborg tog sex dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ned i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

entre seniorvilla
En praktisk och snygg lösning är entrén som ligger inne i vinkeln. Taket och utsprånget bilder brotaket på ett snyggt sätt. Ytterdörren är kulörmålad i RAL 9006, en grå metallicnyans.  Bild: Villa Varm AB.

stomrest vinkelhus seniorvilla

Stomresningen är klar och kunden har börjat att måla huset. Takpannorna har levererats och nu väntar takläggningen.
Bild: Villa Varm AB.

seniorvilla med liggande panel

Gaveln med fönstret till badrum och terrassdörr och fönster till det större sovrummet.
Bild: Villa Varm AB.

Stomrest seniorvilla

Huset levererades grundmålat, därav den grå kulören på den liggande panelen.
Bild: Villa Varm AB.

planlösning seniorvilla

Planlösning på Villa Stureborg. Seniorvillan har en invändiga yta på 146 m².
Bild: Villa Varm AB.

fasadskiss seniorvilla

Fasadskiss på Villa Stureborg, under taket kommer en glasveranda att byggas.
Bild: Villa Varm AB.