Inte långt från Bottenvikens strand utanför Luleå har vi stomrest ett rymligt vinkelhus i ett plan med dubbelgarage. Huset är H-format och har tre sovrum, biorum, en rymlig tvättstuga, bastu med relax, badrum samt en WC. Kök och matplats ligger centralt mitt i huset. Garaget har plats för två bilar och i anslutning till portarna finns groventré till tvättstugan. Husets totala yta är 238 m².

Villa Sjötorp – vinkelhus med stora ytor med trevlig planlösning

Villa Sjötorp är ett vinkelhus med generösa ytor att leva på. Köket ligger centralt placerat mellan de två huskropparna. I den vänstra delen av huset ligger vardagsrummet  som har ett härligt glasparti ut mot havet och ett luftigt ryggåstak som fortsätter i köket. En fin detalj är de ovanpåliggande fönsterna i två olika former. Ett sovrum, biorum, klädkammare och en liten WC finns också i den delen av huset.

I den längre huskroppen hittar vi det stora sovrummet, bastu och relax samt det stora badrummet. Tvättstugan rymmer både teknikutrustning och plats för klädvård. Här finns också husets tredje sovrum.

Garaget har plats för två bilar, arbetsbänk och förvaring. Tomtens form gjorde att man valde att ha garageportarna på sidan in mot entrén. Vill man istället ha garageportarna från andra sidan går det alldeles utmärkt. För den som klarar sig med ett enkelgarage kan man välja att ha porten på gaveln.

Villa Sjötorp tog ca sju dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

Stomrest vinkelhus  Villa Varm

Här är Villa Sjötorp en månad efter stomresningen. Nu ligger takpannorna på plats, plåtar och takavvattning är monterade. Bild: Villa Varm AB.

 

Vinkelhus med dubbelgarage

Innergården på huset med groventrén till vänster, ytterdörren kommer Bor, NorDan och heter Lejonet 801. Dörrarna har valts i en röd tillvalskulör S2570-Y90R. Garageportarna är ännu inte monterade. Bild: Villa Varm AB.

 

Stomresta hus med höga fFnsterpartier

På Villa Varm är vi vana att bygga i norrländskt klimat, därför är det inga problem med snö under stomresningen! Här är gavelblocket i vardagsrummet på plats. Bild: Villa Varm AB.

 

Stomrest vinkelhus Villa Varm

Här läggs takboarden och därefter spikas reglarna till betongtakpannorna. Bild: Villa Varm AB

 

Villa Sjötorp vinkelhus Villa Varm

Skiss på Villa Sjötorp med förslag på trädäck mot söder. Bild: Villa Varm AB.

 

Planlösning vinkelhus

Här är planlösningen på Villa Sjötorp. Garaget går att anpassa på olika sätt, här krävde tomten att garageportarna ligger in mot gården. Vill man ha ett rejält enkelgarage kan man istället korta av huset och ha garageporten på kortsidan. Man bör dock behålla samma bredd på båda huskropparna för att få harmoni i husets symmetri. Bild: Villa Varm AB.