I början av september stomreste vi detta tvåplanshus, en bit utanför Söderhamn. Huset har ritats tillsammans med huskunderna som tog sin inspiration från ett gammalt Folkets Hus som tidigare stod på tomten. Eftersom det är ett tvåplanshus är det full takhöjd även på övervåningen. Totala ytan är 220 m².

Bottenvåningen har ett stort kök som ligger i anslutning till vardagsrummet och matplatsen. Hallen är rymlig och ligger i vinkeln mitt på huset, där även trappan till övervåningen finns. En välplanerad tvättstuga med groventré på gaveln och en liten wc/dusch samt ett stort sovrum finns också på bottenvåningen.

Övervåningen rymmer två stora sovrum och ett rymligt badrum. Mittendelen av övervåningen har en stor hall som löper mot vardagsrummet. En balkong kommer att byggas mot södersidan mot vardagsrummet. Takhöjden på övervåningen är 240 cm och 260 cm på bottenvåningen. Vardera plan rymmer 110 m² . Läs gärna mer om oss och våra hus på vår webbsida.

 

Stomresning av övervåning

Bild: Villa Varm AB. Vår montör Lars-Erik håller på med ytterväggarna till sovrummet på övervåningen. Trapphuset är utbyggnaden till vänster i bild.

Husmontering med kran

Bild: Villa Varm AB. Kenneth skruvar fast monteringsstödet till väggen i badrummet på övervåningen. Stöden tas bort då huset är stomrest. Väggblocken som står på tur finns på plats på kranbilen.

Takstolar vid stomresning

Bild: Villa Varm AB. Takstolarna ligger på plats. Bilden är tagen från hörnet vid vardagsrummet uppe. Kunderna valde liggande panel till sitt hus.

Takstolar

Bild: Villa Varm AB. Här har man börjat att montera plåtarna för de s.k ränndalarna. Underlagsboarden är de svarta skivorna som sedan får takreglar. Då våra montörer är klara med stomresningen är det bara att lägga på betongtakpannorna från Benders, som också ingår i vår husleverans.

Vinkelhus i tvåplan

Bild: Villa Varm AB. Monteringsarbetet med kranbilen är färdigt. Nu börjar läggning av undertaksboard och regling av tak.

Stomrest hus

Bild: Villa Varm AB. Husets södra sida med matplats i hörnet. En balkong kommer att byggas till på övervåningen, därav balkongdörren. Spröjsindelningen på de fyra fönsterna vid matplatsen är tyvärr felaktig, dessa ska bytas för att linjera med terrassdörrarnas indelning.

Montering av takläkt

Bild: Villa Varm AB. Stomresningen börjar vara färdig. Här monteras vindskivorna.

StomresthusBild: Villa Varm AB. Nu står huset uppmonterat och stomresningen klar. Det nya huset passar fint in omgivningen och vi önskar kunderna lycka till med resten av bygget!

Planlösning

 

Bild: Villa Varm AB. Husets planlösning på bottenvåningen. Här är takhöjden hela 260 cm. Ytan på varje plan är 110 kvm.

Planlösning övervåning

Bild: Villa Varm AB. Planlösningen på övervåningen. Husets totala yta är 220 kvm. Takhöjden på övervåningen är 240 cm.