Utanför Luleå, i byn Antnäs har vi stomrest ett T-format hus med övervåning på den ena delen. Huset är rymligt och har tre ordentligt stora sovrum. En spännande detalj är öppningen upp mot övervåningen som skapar en öppen känsla mellan våningsplanen. Den totala ytan invändigt är 209 m², bottenvåningen är 158 m² och övervåningen 51 m². Huset har en byggnadsarea på 184 m².

Villa Antnäs – stora rum och öppna ytor

Villa Antnäs har en modern och avskalad stil. För att få en mer spännande fasad har kunderna valt liggande panel under alla fönster och stående panel på resten av huset. Entrén ligger något indragen i huset för att på ett enkelt sätt skydda ytterdörren mot väder och vind.

Hallen är rymlig och har plats för förvaring längs ena långsidan. Ett litet badrum med badkar ligger direkt till vänster i hallen. Från hallen kommer man in i vardagsrummet som ligger öppet tillsammans med matplats och kök. Köket har bardisk ut mot matplatsen och ett praktiskt skafferi hittar vi i ena hörnet.

Föräldrasovrummet har en öppen walk-in closet och det större badrummet har också en bastu. Tvättstugan är väl tilltagen i storlek och har en praktisk groventré på gaveln. Det andra sovrummet på bottenvåningen är på nära 13 m².

Övervåningen får en mysig loftkänsla tack vare snedtaket. Ett sovrum på nästan 20 m² ligger mot den ena gaveln och resten av övervåningen är ett trevligt vardagsrum. En spännande detalj på Villa Antnäs är att det är öppet från bottenvåningen upp till vardagsrummet på övre plan.

Villa Antnäs tog sex dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget. Vi har också byggt en annan variant av det här huset, Villa Sikträsk.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

För att få en mer spännande fasad har Villa Antnäs liggande panel under fönster och stående på övriga delar av huset. Här är entrésidan där ytterdörren är indragen i fasaden för att skyddas från väder och vind.
Bild: Villa Varm AB.

Gavelsidan mot matplats och köket. Montörerna håller på att regla taket och göra det färdigt för nästa set, läggning av betongtakpannorna.
Bild: Villa Varm AB.

Groventré på ena långsidan. Fönsterna på gaveln hör till tvättstuga och sovrum.
Bild: Villa Varm AB.

Den andra fasadsidan på Villa Antnäs. I den lägre delen av huset ligger kök, matplats och vardagsrum.
Bild: Villa Varm AB.

Mitt i bild skymtar groventrén till tvättstugan. Innerväggarna som har monterat är de som är bärande. Denna montering ingår i husleveransen. Övriga innerväggar monteras av kund, dock ingår materialet i vår husleverans. Bild: Villa Varm AB.

Vy från vardagsrummet in mot föräldrasovrummet och badrummet till vänster i bild.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning bottenvåning på Villa Antnäs.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning på övervåningen till Villa Antnäs. Här ser man öppningen ned mot bottenvåningen, en trevlig detalj som gör att huset känns mer öppet.
Bild: Villa Varm AB.

Fasadskiss på Villa Antäs med terrassen mot söder.
Bild: Villa Varm AB.