Strax utanför Kungsör har vi stomrest ett ståtligt New Englandhus under mars i år. Huset är H-format och har övervåning på den ena flygeln. Stort vardagsrum/matplats och öppet in till köket. Två badrum, bastu, tvättstuga med klädkammare, arbetsrum och tre sovrum finns i huset som är 190 m².

Villa Kungsör – New Englandhus med smart planlösning

New Englandhuset är H-format och har övervåning med två sovrum och ett arbetsrum på ena flygeln. Entrén ligger på den ena flygelns långsida, där finns också det större sovrummet som har direkt anslutning till badrum och bastu. Hallen är rymlig med plats för förvaring. Tvättstugan har groventré och en smart lösning är att klädkammaren ligger i direkt anslutning till tvättstugan. Perfekt då den rena tvätten ska tillbaka!
Ytterligare ett badrum finns i huset, detta ligger vid hallen.

Köket ligger i huskroppen mellan de två flyglarna och är över 30 m². Här finns plats för en stor köksö där familjen kan samlas och äta vid. Vardagsrummet ligger i nästa flygel, rummet har ryggåstak och de dryga 50 m² ger ett härligt öppet rum att umgås i.

Huset har liggande panel och takpannorna är ljusgrå till färgen. Den invändiga takhöjden är 250 cm på bottenvåningen och 240 cm som mest på övervåningen. Ryggåstaket i vardagsrummet mäter 360 cm i nock.

Villa Kungsör tog ca sju dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

New Englandhus stomrestVilla Kungsör har liggande panel och färgen på betongtakpannorna från Benders är ljusgrå.
Bild: Villa Varm AB.

Stomresning Villa VarmFörsta väggblocket på plats. Väggen till föräldrasovrummet med en helglasad terrassdörr.
Bild: Villa Varm AB.

Villa Varm montering takstolarMonteringen av takstolarna har börjat. Här lyfts takstolarna till vardagsrummet som har ryggåstak.
Bild: Villa Varm AB.

H-format New Englandhus

Bild: Villa Varm AB.

New Englandhus Villa Varm

Den mindre flygeln som rymmer vardagsrum och matplats.
Bild: Villa Varm AB.

Husskiss Villa Kungsör

Huset sett från den andra sidan med matplatsen till vänster och föräldrasovrum med bad och bastu till höger.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning Villa Kungsör

Planlösningen på Villa Kungsör. Trevlig lösning med öppet mellan kök och matplats/vardagsrum. Lägg märke till den smarta lösningen med att ha klädkammare i direkt anslutning till tvättstugan. Enkelt när den rena tvätten ska läggas in.
Bild: Villa Varm AB.

Övervåning Villa Kungsör

Villa Kungsörs övervåning, takhöjden mäter som mest 240 cm. Snedtaket gör att rummen blir mysiga kryp-in! Bild: Villa Varm AB.