På en kuperad tomt i Tullinge, söder som Stockholm, har vi stomrest ett ståtligt New Englandhus i tvåplan. Varje plan rymmer 106 m² och huset har en vinkel i söder som ger en skyddad uteplats. På bottenvåningen finns kök, matplats, vardagsrum, badrum, tvättstuga  och teknikrum. Hallen ligger som en egen utbyggnad. Övervåningen rymmer fyra sovrum, allrum, klädkammare och bad samt WC. Husets total yta är 218 m².

Villa Tullinge – vackert New Englandhus med spröjsade fönster

Villa Tullinge är byggd på en kullig tomt där klipphällar sticker fram på vissa ställen. Därför fick vi projektera två murade väggdelar till bottenvåningen. Det vackra New Englandhuset har stående panel på alla ytterväggar utom på halldelen, som är en egen huskropp med liggande panel.
Bottenvåningen har en takhöjd på 270 cm, det gör att man får rum med högre fönster vilket skapar en luftigare känsla. Dessutom har entrédörren ett s k överljus ovanför dörren. Detta är bara möjligt vid takhöjder över 260 cm.

Kök med matplats ligger samlat mot ena delen. Vardagsrummet är på nästan 40 m² och känns ljust och luftigt tack vare fönster från tre håll. All teknik, som  t ex bergvärmepump, elcentral och golvvärmefördelare ligger placerat i ett eget rum i anslutning till hallen. Tvättstugan har en groventré ut till baksidan. Även en toalett med dusch finns på bottenvåningen.

På övervåningen finns fyra sovrum där två av rummen har direkt anslutning till klädkammare. I det stora allrummet finns planer på att bygga ett extra sovrum. Två WC där den ena rymmer dusch finns också på den andra våningen.
New Englandhuset tog sju dagar att stomresa.

Planlösningarna hittar du längre ner i inlägget.

Läs gärna mer om oss och våra stomresta hus på villavarm.se! 

Villa Varm New Englandhus stomrest

Huset sett från ena gavelsidan. Kunden beställde fasaden grundmålad. Bild: Villa Varm AB

New Englandhus stomrest Villa Varm

Vinkeldelen på södra sidan av huset. Här kommer ett stort trädäck att byggas. Stora fönsterpartier mot matplats och vardagsrum.
Bild: Villa Varm AB.

Tvåplanshus i sluttning

Huset sett från ena gavelsidan. Här är tomten kraftigt sluttande och man har fått bygga en souterrängdel på två av väggarna.
Bild: Villa Varm AB.

Entre med grå ytterdörr

Entrén ligger som en liten tillbyggnad bakom huset.
Bild: Villa Varm AB

Entredörr med överljus BorDörren

Takhöjden på bottenvåningen är 270 cm, vilket gör att man får plats med det trevliga överljuset uppe på entrédörren. Dörren heter Lejonet 801 och kommer från BorDörren, den är beställd i standardkulören S-3500N.
Bild: Villa Varm AB.

Tvåplanshus med trädäck

 

Husets södra sida där det stora, härliga soldäcket kommer att byggas. Det stora pardörrarna med smala fönster på sidorna leder in till matplatsen.
Bild: Villa Varm AB.

Tvåplanshus Villa Varm

Entrésidan på huset, där tomten i verkligheten består av klipphällar till vänster om hallbyggnaden. Hallen har fått en egen huskropp.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning Villa Varm

Planlösningen på husets bottenvåning, den gråmarkerade väggdelen ligger i sluttningen och är därför murad på plats.
Bild: Villa Varm AB.

ÖV Bygglov

Husets övervåning. I det stora allrummet har kunderna planerat in ett framtida extra sovrum.
Bild: Villa Varm AB.