I början av december monterade vi det här moderna enplanshuset i Sörböle utanför Njurunda. Huset har en spännande och modern form med höga fönster och rundade hörn. Fasaden har en stående panel förutom under fönsterna, där panelen är liggande. Den invändiga ytan är 140 m² och på grund av verandataken blir byggnadsarea hela 212 m².

Villa Sörböle – i modern stil med skyddad uteplats

Kunderna Göran och Inger ville bygga ett hus åt sig själva, nu när barnen är utflugna. För dem var det viktigt att bara bygga i ett plan och att huset inte skulle ha så många rum. Tillsammans med Håkan på Villa Varm ritades Villa Sörböle.

Entrén är centralt placerad i huset och från köket och matplatsen ser man direkt vem som kommer in i genom entrédörren. Köket har en öppen form och en köksö in mot matplatsen. En häftig detalj i huset, är den storslagna takhöjden i vardagsrummet på dryga 4 meter. Även i sovrummet och vid matplatsen är takhöjden högre, tack vare ryggåstaket.

Det stora sovrummet har en spännande detalj i det runda fönstret som sitter på det sneddade hörnet. I anslutning till sovrummet finns en klädkammare. Huset har två mindre sovrum som fungerar som gästrum.

Ett mindre vardagsrum och en klädkammare finns också i huset. Tvättstugan har en groventré på ena gaveln.

Villa Sörböle tog sex dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

Takbjälkarna i vardagsrummet/matplatsen är gjorda av limträ. Dessa kommer att vara synliga och målas oftast  i samma kulör som innertaket.
Bild: Villa Varm AB.

Alla väggblocken är nu monterade. Strax börjar arbetet med takstolarna. Dörröppningen i mitten av bilden är entrén.
Bild: Villa Varm AB.

Väggblocken till matplatsen och vardagsrummet på plats. I mitten av rummet kommer takhöjden att bli över 4 meter.
Bild: Villa Varm AB.

Det är inte mycket dagsljus ute under dagarna i december! I mitten av bilden syns badrumsfönstret och fönsterna i det mindre vardagsrummet. Fasaden har stående panel och som en kul detalj är panelen liggande under fönsterna.
Bild: Villa Varm AB.

Huset har ett utdraget tak på två sidor, på så sätt skapas ordentliga tak över terrassen och entrésidan.
Bild: Villa Varm AB.

Bild: Villa Varm AB.

Monteringen av väggblock och takstolar går enkelt tack vare kranbilens långa räckvidd.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösning Villa Sörböle. Den invändiga ytan är nästan 140 m² i och med verandataket på två sidor av huset blir byggnadsytan hela 212 m².
Bild: Villa Varm AB.

Husskiss på Villa Sörböle.
Bild: Villa Varm AB.