Inte långt från Vänerns strand, utanför Mellerud, har vi stomrest det här stora enplanshuset. Huset har tre väl tilltagna sovrum, två vardagsrum och garage. Liggande panel och spröjsade fönster ger huset den rätta New Englandstilen. Den invändiga ytan på huset är hela 233 m² där garaget står för 48 m². Detta ger en byggnadsarea på 267 m².

Villa Mellerud stomrest hus

Villa Mellerud – elegant enplanshus med generösa ytor

Villa Mellerud är verkligen ritad för den plats där det står! Det eleganta huset breder ut sig på det öppna fältet och de härliga glaspartierna blickar ut över Vänerns blåa vatten.

Ingången till huset är inbjudande med den gråa pardörren och de höga fönsterna på var sin sida. Hallen är rymlig och har även plats för förvaring. Rakt fram ligger föräldrasovrummet som också har en egen klädkammare. Ett badrum med badkar finns också i anslutning till hallen. Vardagsrummet är rymligt och har ryggåstak. Det stora glaspartiet gör rummet ljust och öppet.

Köket är placerat mitt i huset och via de breda terrassdörrarna kommer man ut till det stora trädäcket.

Barnen får sin egen ”kryp-in”-del i den andra huskroppen, där finns två stora sovrum med ett badrum emellan. Vardagsrummet har skjutdörrar mot kök/matplats som man kan stänga om sig och inte störa de andra. En perfekt planlösning för en barnfamilj!

Tvättstugan har plats för både teknik och förvaring och ingång till både garage och kök. Garaget är 48 m² och har en garageport. den invändiga bredden på garaget är 6,20 m.

Villa Mellerud tog åtta dagar att stomresa.

Stomresning av väggar

Första väggblocken på plats. Här är husdelen som rymmer det mindre vardagsrummet och ett av sovrummen.
Bild: Villa Varm AB.

Montering av takstolar

Alla väggblocken på plats, nu börjar monteringen av takstolarna. Mitt i bild syns groventrén in till garaget och vidare till tvättstugan.
Bild: Villa Varm AB

Takstolar stomresta

Många takstolar blir det. Långsidan med garaget är nästan 20 meter lång.
Bild: Villa Varm AB

Entrésidan med garaget på högra sidan och med en groventré. Ytterdörren kommer från NorDan och heter Vega 834 med glas. Alla ytterdörrar och den kommande garageporten är målad i NCS S3500-N.
Bild: Villa Varm AB

Stort glasparti med ryggåstak

Härlig utsikt från vardagsrummet! Bild: Villa Varm AB

 

Planlösning Villa Mellerud

Planlösningen på Villa Mellerud. Huset har en invändig yta på 233 m² där garaget står för 48 m².
Bild: Villa Varm AB

Husskiss Villa Mellerud

Fasadskiss där trädäcket är inritat.
Bild: Villa Varm AB