Utanför Umeå, i Hössjö, har vi stomrest ett lantligt enplanshus på 165 m². Huset har fyra sovrum och två badrum. Korsformen på huset skapar en trevlig planlösning och möjlighet för ryggåstak i mittdelen.

Villa Hössjö – lantligt enplanshus med bra planlösning

Sista huset innan semestern stomrestes strax öster om Umeå. Huset ligger ute på landsbygden och därför valde kunderna att bygga i en lantlig, klassisk stil med spröjsade fönster. Den invändiga ytan är 165 m² .

Hallen är rymlig och välkomnande och här finns både det mindre badrummet samt en klädkammare. Ryggåstaket löper längs hela mittdelen och skapar ett härligt ljus och rymlig atmosfär till huset.

Köket har plats för bra arbetsytor och ett gammaldags skafferi i ena hörnet. Vardagsrummet är väl tilltaget och har en braskamin i mitten av huset.

Huset har fyra sovrum, föräldrasovrummet har plats för garderober längs ena sidan och en klädkammare i hörnet. Det stora stora badrummet ligger i anslutning till det större sovrummet.

Tvättstugan har groventré ut på gaveln och du når även köket genom denna. Perfekt då alla matkassar ska in i huset!

Huset kommer att värmas med bergvärme. Villa Hössjö tog fyra dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget.

Läs mer om Villa Varm och våra hus på vår webbsida!

Entre lantligt enplanshus

Villa Hössjö från entrésidan med den fina pardörren och den symmetriska fönstersättningen. Halvmånefönstret släpper in ljus och är en fin detalj i fasaden.
Bild: Villa Varm AB.

Kranbil till stomrest hus

Mobilkranen på plats och den första lastbilen anländer – stomresningen av huset kan börja! Syllen har kunden monterat innan våra montörer kommer.
Bild: Villa Varm AB.

Stomresning av hus

Montering av väggblocken, stöttorna håller väggblocken på plats och monteras ned då takstolarna är på plats.
Bild: Villa Varm AB

Stomrest lantligt enplanshus

Villa Hössjö sett från södra sidan. Här planeras för ett härlig uteplats. Terrassdörrar från både matplats och föräldrasovrummet.
Bild: Villa Varm AB

Planlösning Villa Hössjö

Planlösning på Villa Hössjö. Huset har en invändig bredd på 8,5 meter och en längd på 17,4 meter. Vilket ger en invändig yta på 165 m². Ryggåstaket i mittdelen ger ett härligt ljus och rymd. Vi har byggt flera olika varianter på detta hus, som enkelt kan göras mindre eller större, allt från 80-200 m².

Husskiss Villa Hössjö

I söder finns plats för ett härlig uteplats. Både från matplatsen och föräldrasovrummet finns terrassdörrar ut till trädäcket.
Bild: Villa Varm AB.