Med en underbar utsikt över Siljan monterade vi upp detta enplanshus i Rättvik. Husets invändiga yta är 132 m² och själva utformningen gör det kostnadseffektivt att bygga. En trevlig detalj är att hela huset har ryggåstak. 

Kök, vardagsrum och matplats ligger öppet i ett och samma rum mot söder. Ett skafferi finns i ett av hörnen i köket. Kunden ville ha plats för en ateljé, det rummet ligger i anslutning till hallen. Två toaletter med dusch/bad finns också i huset. Huset har två sovrum, det större sovrummet rymmer också en ordentlig klädkammare på ca 5 m². 

För den som behöver tre sovrum i huset, gör man bara om ateljén till ett extra sovrum. Tvättstugan kan omdisponeras så att man får plats med en ytterdörr för groventré på gaveln.

Stomresning av väggblock

Bild: Villa Varm AB. Första längan med väggblock på plats. Här syns hörnet på köksdelen, diskbänken kommer att ligga under det lilla fönstret.

Montering tak enplanshus Rättvik

Bild: Villa Varm AB. Vår montör Lars-Erik monterar takboarden, därefter reglas taket så det blir klart för läggning av takpannorna.

Stomrest enplasnhus från Villa Varm 

 Bild: Villa Varm AB. Nu är husets stomresning klar. Vindskivor monterade och taket klart för läggning av takpannor.

 

Planritning enplanshus Villa Varm

Bild: Villa Varm AB. För den som behöver tre sovrum, gör man bara om ateljén till ett extra sovrum. Genom att omdisponera tvättstugan, får man plats med ytterdörr på gaveln som fungerar som groventré. En kul detalj är att huset har ryggåstak (öppet upp till nock) i hela huset.

 Modernt enplanshus med liggande panel

Bild: Villa Varm AB. Här ett annat exempel på samma hus med en lite modernare design. Entrédörren är indragen och har höga fönster på var sin sida. Liggande panel under och över fönster, tvättstugan har fått en groventré på gaveln. Kök och tvättstuga har liggande fönster vid arbetsbänken.