Nu i juni har vi stomrest ett enplanshus i Ludvika. Huset är ett klassiskt enplanshus på 132 m² med ett öppet kök och vardagsrum med ryggåstak och ett halvmånefönster på gaveln.

Öppet kök och vardagsrum med ryggåstak och yteffektiv sovdel

Huset har en klassisk form med entré mitt på ena långsidan. Två sovrum med var sin klädkammare och ett mindre rum som kommer att fungera som kontor finns i den högra delen av huset. Tvättstugan har en terrassdörr ut mot baksidan. Badrummet är rymligt. Ett skafferi mot köket och en gästtoalett finns också i huset.

Köket är u-format och ligger öppet ut mot matplatsen och vardagsrummet. Hela den ytan är över 50 m² och rummet har ryggåstak, där är den invändiga takhöjden 360 cm som mest. Övriga delar av huset har platt tak och där mäter taket 240 cm i höjd.

Det tog ca 3 dagar att stomresa huset.

Läs gärna mer om oss och våra stomresta hus på villavarm.se! 

Stomrest enplanshus entresida

Här reglas taket upp och takboarden kommer på plats. Detta är husets entrésida. Ett broplan med tak, en s.k farstukvist kommer att monteras upp senare. Bild: Villa Varm AB.

Montering av takstolar

Takstolarna monterade till den platta delen av innertaket. Här kommer takhöjden att bli 240 cm invändigt. I delen där det är ryggåstak kommer takhöjden som mest att vara 360 cm. Bild: Villa Varm AB.

Stomrest gavel med halvmånefönster

Gavelsidan med terrassdörr ut mot den kommade terrassen. Här ligger kök, matplats och vardagsrum. Tack vare ryggåstaket kunde man välja ett fönster ovanpå de andra fönsterna. Bild: Villa Varm AB.

Halvmånefönster

Närbild på halvmånefönstret. Skyddande ribbor över fodret har spikats på i fabriken för att skydda under transport och montering. Bild: Villa Varm AB.

Stomrest enplanshus Villa Vam

Husets baksida med fönsterdörrar från tvättstuga och sovrum. Bild: Villa Varm AB.

Fasadritning

Skiss på det färdiga huset sett från ena gavelsidan. Här ser man hur den kommande farstukvisten kommer att se ut. Bild: Villa Varm AB.

Planritning

Husets planlösning. Den invändiga ytan är 132 m² och husets bredd är 8,5 meter och längden är 15,5 m. Bild: Villa Varm AB.