Under en vecka i april stomreste vi detta klassiska 1 3/4-planshus i Nykvarn, några mil utanför Södertälje. Huset är på totalt 180 m² med lika stora ytor på de båda planen. Ett korsformat hus med vacker spröjsning – tidlöst och pampigt!

Lantligt 1 3/4-planshus med ribbpanel och vackert spröjsade fönster

Det korsformade huset är byggt i 1 3/4-plan och har en invändig yta på 180 m². Golvytan uppe och nere är 90 m² på varje plan. Huskunderna ville ha en klassisk och lantlig stil på huset och valde därför ribbpanel och spröjsade fönster. Takhöjden på bottenvåningen är 250 cm. Hallen är öppen och trappan upp till övervåningen ligger direkt till vänster. Köket har ett praktiskt skafferi. Vardagsrummet har ett härlig ljus tack vare vinkeln på huset. Tvättstugan har plats för klädförvaring och en groventré på gaveln. En liten WC med dusch finns också bottenvåningen.
Övervåningens ryggåstak mäter en höjd på 315 cm och de övriga rummen har 240 cm i höjd. Snedtaket ger en lägre höjd in mot väggen, där är höjden 165 cm. De mindre sovrummen mäter nästan 12 m² och det större sovrummet 16 m².

Läs gärna mer om oss och våra stomresta hus på villavarm.se! 

Montering av väggblock

Första väggblocket på väg!  Vår montör Lars-Erik är beredd att montera det på syllen. Bild: Villa Varm AB.

Här lyfts bjälklaget på plats under stomresningen

Här är bottenvåningen stomrest och bjälklaget lyfts på plats. Bild: Villa Varm AB.

Montering av väggblock Villa Varm

Här är det dags för monteringen av de lägre blocken till övervåningen på 1 3/4-planshuset. Vinkeldelen till vardagsrummet ligger mot söder, här kommer terrassen att byggas. Bild: Villa Varm AB.

Entresida med pardörr

Husets entrésida med pardörrar. Entrétaket och balkongen kommer att byggas senare. Bild: Villa Varm AB.

Regling av tak

Här reglas taket för betongtakpannorna. Under reglarna är undertaksboarden monterad. Bild: Villa Varm AB.

Takkupan med ryggåstak

Hela mittendelen på övervåningen har ryggåstak. Här är takkupan mot den södra sidan av huset som blir vardagsrum. Bild: Villa Varm AB.

Nöjda stomresare

Stomresningen är klar! Vår montör Kenneth Öhlund till vänster, huskunden Erik i mitten och vår andra montör Lars-Erik Steen till höger.

Stomresningen av 1 3/4-planshuset är klar

Vårt arbete med stomresningen är klar. Huskunden har redan börjat att måla. Bild: Villa Varm AB.

 

BV Bygglov

Planlösningen på bottenvåningen. Öppen planlösning med kök, matplats och vardagsrum. I köket finns också ett skafferi. Tvättstuga med groventré och klädförvaring. Bild: Villa Varm AB.

 

ÖV Bygglov

Planlösningen på övervåningen. Vardagsrummet i mittendelen har ryggåstak. Tre sovrum och det större badrummet finns också på det övre planet. Bild: Villa Varm AB.Tvåplanshus Nykvarn

Husets södra sida, här kommer terrassen att byggas. Bild: Villa Varm AB.