Uppe i Arjeplogsfjällen ligger den lilla byn Jäckvik, ett ställe som lockar till sig såväl skoterfolk och slalomåkare. Nu i höst monterade vi upp den här fjällstugan som kommer att användas som ett fritidshus, men utrustad som en villa.
Den invändiga ytan är 131 m² vilket ger en byggyta på 150 m².

Grunden gjuten och klar, byggställningarna på plats. Nu kan stomresningen börja!
Entrédörren är något indragen i fasaden, det ser på ursparningen på den vänstra långsidan. Där männen står kommer garaget att ligga.
Bild: Villa Varm AB.

Villa Jäckvick – yteffektiv fjällstuga

En bra planerad fjällstuga som får plats med många gäster, umgänge och plats för all fritidsutrustning hittar vi i Villa Jäckvik.
Entrédörren är något indragen i fasaden vilket skyddar ingången mot väder och vind. Direkt in till höger kommer man till tvättstugan och sedan in till garaget. Garaget har också en ytterdörr på ena långsidan. Längst inne i garaget   finns ett torkrum där även värmepannan och golvvärmefördelarna är placerade.

Kök, matplats och vardagsrum ligger öppet längs ena långsidan. Tre sovrum finns i huset, där de minsta rummen kan inredas med våningssängar. Alla sovrum har plats för garderober.
Ett mindre allrum ligger utanför badrummet och kan också användas som spa-lounge. Terrassdörren från badrummet leder nämligen ut till en vedeldad bastu, ute på gården.

Takstolarna är på plats och snart börjas reglingen av taket. Stomresningen av Villa Jäckvik tog ca 3.5 dagar.
Bild: Villa Varm AB.

Hela huset kommer att målas med grå tjärvitriol från Auson, här har kunden redan målad vindskivor och hängbrädor innan våra montörer satte upp dem. Fönsterna är aluminiumklädda med en grå kulör.
Bild: Villa Varm AB.

Husets ena gavelsida som rymmer garage och torkrum. Garaget har också en ytterdörr in från sidan.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösningen på Villa Jäckvik.
Bild: Villa Varm AB.

Husets entrésida med den indragna dörren och garaget till höger.
Bild: Villa Varm AB.