I Sorunda, på väg mot Nynäshamn, har vi byggt det här enplanshuset. Formen gör det enkelt att bygga och ger en kostnadseffektiv yta. Tre sovrum, öppet kök med matplats mot vardagsrum, två badrum, klädkammare och en tvättstuga med groventré rymmer den smarta planlösningen
Den invändiga ytan är 130 m² vilket ger en byggyta på 152 m².

Huset överlämnat till kunden Per som bygger vidare på sitt nya hus. Stomresningen är färdig och våra montörer  vänder norrut efter fyra dagars arbete.
Bild: Villa Varm AB.

Villa Sorunda – byggsmart och kostnadseffektivt

På en skogstomt i Sörmland ligger enplanshuset Villa Sorunda. Även om huset har en mindre yta, gör planlösningen att mycket får plats i huset. En trevlig detalj är ryggåstaket som löper längs hela huskroppen. Den rektangulära formen gör det enkelt att bygga och därmed också kostnadseffektivt.

Entrén ligger indragen i huset  vilket ger en skyddad entré och är ett enkelt sätt att skapa tak över ingången. Hallen har plats för förvaring. Vardagsrum, kök och matplats ligger samlat i den ena hushalvan.
Tre sovrum i bra storlek, klädkammare, två badrum finns också med. Tvättstugan är rymlig och har en groventré på husets ena gavel.

Fasadbrädorna är grundmålade från fabrik och är av typen stående lockläkt. För att få ett mer modernt uttryck på fasaden har huset fått liggande panel under fönstren.

Villa Sorunda tog tre dagar att stomresa.

Planlösningen hittar du längre ner i inlägget. Här hittar du mer information om huset som heter Villa Boudden på vår webbsida.

Stomresningen är på gång. Här har man börjat med ena långsidan och gaveln.
Bild: Villa Varm AB.

Väggblocken lossas från täckta lastbilar med hjälp av kranbil. Detta ingår i vår husleverans. Rullställningen i mitten behövs då hela huset har ryggåstak.
Bild: Villa Varm AB.

Takstolar och gavelspetsar monteras. Här är husets entrésida.
Bild: Villa Varm AB.

Husets entrésida och gavel med groventrén till tvättstugan. Husets ytterdörrar kommer från NorDan och är kulörmålad i NCS S7000-N, en mörkgrå färg.
Bild: Villa Varm AB.

Terrassidan på Villa Sorunda. För att få ett moderna uttryck på fasaden, blandas liggande och stående panel.
Bild: Villa Varm AB.

Entrésidan och gavelsidan med groventré. Den infällda entrén i huset skapar ett skyddande vindfång på ett byggtekniskt smart sätt.
Bild: Villa Varm AB.

Villa Sorunda har en bra planlösning och är ett kostnadseffektivt hus att bygga tack vare den okomplicerade formen.
Bild: Villa Varm AB.