På Öland har vi stomrest ett enplanshus med några nya lösningar: Kunden har valt längre utsprång än vår standard och uteplatsen är infälld i huset. Skjutdörrspartierna vid uteplatsen kommer kunden att montera i egen regi. Fönsterna har valts i en ockra-gul färg. Den invändiga ytan på huset är 132 m².

Villa Färjestaden  – personligt enplanshus

Villa Färjestaden står ute i Södra Näsby, på de öppna slätterna på Öland. Huset är byggt med full villastandard men kommer i första hand att användas ett fritidshus. Kunderna har gjort personliga val till sitt hus, som de spröjsade fönsterna i ockragult, betongtak i gul kulör och en specialbeställd ytterdörr från en lokal snickare.

Den invändiga ytan på huset är 132 m² , i planlösningen har man prioriterat umgängesytorna. Köket ligger öppet och här får man enkelt kontakt med terrassen och trädgården genom de helglasade terrassdörrarna. Matplatsen ligger i hörnet som bildas av uteplatsen under tak. En praktisk lösning då man kan sitta ute även om det regnar och man behöver inte jaga runt för att hinna rädda dynor då regnet kommer!

Föräldrasovrummet är rymligt och har en hel sida med garderober. Gästrummet är på nästan 11 m² och har också plats med flera garderober. Tvättstugan har en groventré ut på gaveln och i tvättstugan finns också ett teknikrum för husets ventilation och värmesystem.

Villa Färjestaden tog 3 dagar att stomresa.

Grunden är klar, syllen monterad och byggställningarna är på plats. Så här ser det ut när våra montörer kommer till byggplatsen. Vi ordnar med kranbilen.
Bild: Villa Varm AB

Stomresningen är i full gång! Bilden visar gavelspetsen över uteplatsen som ligger under tak. Kunden har valt obehandlad ribbpanel på sitt hus.
Bild: Villa Varm AB.

Vidsträckt utsikt. Vår montör Per håller på att lägga undertaksboarden och slå reglarna till takpannorna.
Bild: Villa Varm AB.

Stomresningen, som tog tre dagar att göra, börjar närma sig sitt slut. Här är husets entrésida med ingången på mitten. Uteplatsen ligger skyddad under tak. Fönsterna har aluminiumprofil som är målad i en ockrabrun kulör, RAL 8001.
Bild. Villa Varm AB

Husets södra sida, här kommer terrassen att ligga. Helglasade fönsterdörrar leder ut från kök och det större sovrummet. Dörren på gaveln leder in i tvättstugan och groventré.
Bild: Villa Varm AB

Snart packar våra montörer Per och Zackarias ihop och styr norrut. Monteringsbilen är baserad på långtidsparkeringen på Arlanda för att vi enkelt ska kunna montera våra hus i södra Sverige.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösningen på Villa Färjestaden. Huset kommer att användas i första hand som ett sommarhus och därför har kunderna valt att prioritera sällskapsytorna. Ett större sovrum och ett mindre gästrum finns i huset. Praktiskt med en gäst-WC i hallen och en smart lösning med ett teknikrum i anslutning till tvättstugan. Utrymmet vid lilla toaletten kommer att byggas in med skjutdörrar och fungera som en klädkammare.
Bild: Villa Varm AB.

Fasadskiss på entrésidan av huset. Som tillval har kunden valt ett bredare takutsprång än vad vi levererar normalt.
Bild: Villa Varm AB