En bit utanför Piteå i Norrbotten, vid Bottenvikens strand har vi byggt det här spännande enplanshuset. Vardagsrum och matplats ligger mitt i huset och genom det härliga fönsterpartiet ser man ut över havet. För att få en extra rymd i mittdelen har huset fått ett ryggåstak. Huset har tre sovrum.
Den invändiga ytan är 147 m² vilket ger en byggyta på 171 m².

Villa Granholmen – modernt enplanshus i grått

Villa Granholmen är ett enplanshus med en invändig yta på 147 m². Huset har en mittdel med ryggåstak som rymmer kök, matplats och vardagsrum. Tvättstugan har en groventré som ligger på den ena gaveln, här finns också ett smart teknikrum, där all teknik kan byggas in på ett praktiskt sätt. Bra förvaring i hallen, som har en klädkammare direkt till höger när man kommer in i huset.
Tre sovrum finns inritade i huset, här kommer de två barnsovrummen att bli ett enda stort rum. Däremot så kan man på ett enkelt sätt bygga om rummet till två. Föräldrasovrummet har en klädkammare och närhet till det stora badrummet som också har en bastu.

Köket har en trevlig utsikt med stort ljusinsläpp vid diskbänken tack vare fönstersättningen. Ett gammaldags skafferi som man kan gå in i ligger i kökets ena hörn. En kökshalvö ut mot matplatsen ger en trevlig bardisk ut mot matplatsen.

För att få ett mer spännande uttryck på fasaden består den både av liggande och stående panel. Ytterdörrarna har en bränd, röd ton i kulören NCS S4550-Y80R. Fasaden kommer att behandlas med en grå tjärvitiol som går i samma nyans som de aluminiumfönsterna.

Huset kommer att målas med grå tjärvitriol och för att fönsterna ska harmoniera med fasaden så har kunden valt mörkgråa aluminiumbågar. Fasaden har liggande panel på vinkeln medan övriga delar av huset har stående panel.
Bild: Villa Varm AB.

Den gråa fasaden får en extra färgklick tack vare den röda dörren. Ytterdörren kommer från NorDan och heter Kvadraten 839 G3, färgkoden är NCS S4550-Y80R.
Liggande panel monteras i möjligaste mån i vår husfabrik men pga blockskarvar så får vissa partier av panelen monteras på plats. Därför är gavelpartiet på bilden inte färdigt då bilden togs. (Om man väljer stående panel går anslutningen mellan blocken snabbare att montera.)
Bild: Villa Varm AB.

Härligt fönsterparti ut mot havet. Ryggåstaket löper längs hela husets mitt och skapar en extra rymd till rummet.
Bild: Villa Varm AB.

Planlösningen på Villa Granholmen.
Bild: Villa Varm AB.

Husets sida mot söder, här kommer den stora altanen att byggas.
Bild: Villa Varm AB.