Första huset efter semestern stomrestes i Örnsköldsvik. Ett stort och majestätiskt hus vid kanten av den vackra Lomsjön i byn Måle. Huset är ett 2-planshus med ett stort glasparti mot söder. Eftersom det är ett tvåplanshus är det full takhöjd även på övervåningen. Totala ytan är 235 m².

Bottenvåningen är rymlig och har inte så många rum. Hallen är stor och trappan ligger direkt till höger. Kök, matplats och vardagsrum ligger öppet mot söder. Köket har bardisk och ett skafferi i ena hörnet. Tvättstugan har plats för all teknik och groventén ligger på gaveln. Badrummet har bastu och är stort med plats för badkar.

Övervåningen har ett stort vardagsrum med ryggåstak. Fyra sovrum och ett badrum finns också på övervåningen. Takhöjden på övervåningen är 240 cm förutom i ryggåsdelen där det är 336 cm. Vardera plan rymmer 117 m² . Läs gärna mer om oss och våra hus på vår webbsida.

 

Stomresning av hus Villa Varm

Bild: Villa Varm AB. Våra montörer Kenneth och Lars-Erik har börjat montera de första väggblocken. Det till vänster blir badrum och det till höger matplats. Vilken otrolig utsikt!

Bottenvåningens väggar på plats

Bild: Villa Varm AB. Fler av bottenvåningens väggblock på plats. Väggblocket som ligger i mitten av bilden är en bärande innervägg som ska monteras till vänster mot badrummet. Alla bärande innerväggar monteras upp av våra montörer under stomresningen. Övriga väggar byggs på plats efter det att innertaket är monterat.

Bild: Villa Varm AB. Bottenvåningen är nu uppmonterad. Här lyfts buntar med skivor och virke in i huset med kranen.

Bjälklaget lyfts på plats

Bild: Villa Varm AB. Bjälklaget tillverkas i vår husfabrik och här lyfts det på plats. Golvet/innertaket monteras i ett senare skede, detta för att man på ett enkelt sätt ska kunna göra installationer av t ex vatten, avlopp, ventilation, centraldammsugare och ev. spotlights.

Stomrest hus entrésida

Bild: Villa Varm. Huset börjar ta form. Här är entrésidan med en pardörr och runda fönster. En balkong kommer att byggas på övervåningen och bilda tak över entrén.

 

Tvåplanshus med stort glasparti

Bild: Villa Varm. Här är husets södra sida med den fantastiska utsikten. Övervåningen har ryggåstak med en takhöjd på dryga 3,60.

Husets Bild: Villa Varm AB. Husets ena gavel, här med groventrén till vänster och den helglasade dörren till badrummet till höger. Fönstret på övervåningen är det mindre badrummet.

Stående panelfasad

Bild: Villa Varm AB. Här har taket över entrésidan byggts ut. Målningen har påbörjats, dock ska inte huset bli rött utan man har bara använt denna färg som grundfärg. Den slutliga kulören ska bli svart.

Planlösning tvåplanshus Villavarm

 

Husets planlösning på bottenvåningen. Ytan är 118 m².

Övervåning stomrest hus Villa Varm

Husets planlösning på övervåningen.